Як зробити нашу паску ще смачнішою :)

Відсвяткували Вербну неділю, «сперезали» рідних прутиками вербовими для здоров’я і готуємося до Великодня. Усі господині заклопотані святковим меню, а особливо головною обрядовою смакотою, окрасою стола – паскою. Паска - символ Воскресіння Христового і присутності Його поруч з нами.

Декілька порад, як зробити нашу паску ще смачнішою:

1) Опару краще приготувати звечора, адже повільне бродіння тіста з невеликою кількістю дріжджів дає кращий результат, ніж швидке.

2) Сіль сповільнює бродіння, тому солити тісто краще тоді, коли воно вже підійшло.
3) У процесі приготування тіста для паски всі компоненти мають бути однакової кімнатної температури. Не можна додавати занадто холодні або занадто гарячі інгредієнти, наприклад, гаряче молоко чи яйця з холодильника.
4) Щоб здобне тісто добре підійшло, створіть йому оптимальну температуру в приміщенні, приблизно 25°C.
5) Ставити тісто в духовку слід дуже обережно, не струшуючи, щоб воно не сіло. Коли паска випікається, не треба часто відкривати духовку і робити протягів.
6) Готовність паски треба перевіряти, встромивши в неї паличку: якщо паличка суха — паска готова. Проколювати тісто і повертати форму слід дуже обережно, щоб тісто не сіло і не утворився непропечений, гливкий шар. Щоб верх паски не підгорів, покласти на нього кружечок змоченого водою паперу.

А ще обов'язково необхідні спокійне серце, позитив у думках, молитва та бажання!

Досвідченим господиням бажаємо здоров'я, починаючим – натхнення. Усіх запрошуємо скуштувати і паску від мережі «Колібріс». Наші пекарі вкладають усю свою душу та тепло, щоб Вам смакувало. Паски уже в продажу, на деякі з них є акційні ціни.

Ваше слово: