До пікніка готові! (Рецепти)

Сонечко припікає і сезон пікніків у повному розпалі. Хочеться смакувати соковитими шашликами, стейками на кісточці, апетитним курячим філе. Щоб надати м’ясним стравам соковитості, вишуканого пікантного смаку і неповторного аромату, потрібно вміти правильно приготувати маринад. Якщо ви теж любите ласувати ніжним м’ясом, то саме для вас кілька порад та тонкощів маринування, адже саме спеції та маринад надають м’ясним стравам особливого смаку.

 

Рецепт, який ми вам запропонуємо, підходить для будь-яких видів м’яса, але найкраще використовувати таку суміш для маринування філе курки, оскільки м'ясо птиці трохи сухувате і маринад додасть йому соковитості та пікантного аромату.


Отже використовуємо:

100 г соєвого соусу ТМ «Еколенд»
2 зубчики часнику
100 г рафінованої оливкової олії
по 1 ст. л. сушеного розмарину, коріандру і хмелі-сунелі ТМ «Наш продукт»
1 ст. л. приправи до курки ТМ «Наш продукт»



Приготування:

У глибоку миску викладаємо сухі інгредієнти, додаємо очищені зубчики часнику дрібно нарізані. Далі сухі спеції розбавляємо оливковою рафінованою олією і соєвим соусом, ретельно збиваємо суміш до однорідної консистенції. Філе курки попередньо промиваємо, очищаємо від плівки і просушуємо паперовою серветкою. Підготовлене м’ясо викладаємо в посуд з маринадом і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин. За цей час збираємо кошик на пікнік.  


І ще один рецепт для маринування свинини, для тих хто любить оригінальні смаки та зелень.


Використовуємо:

8 зубчиків часнику
¼ стакана соєвого соусу ТМ «Еколенд»
сіль дрібнозернисту і суміш перців ТМ «Наш продукт» – за смаком
2 шт. лимона
м’ята перцева, петрушка, розмарин – 1 стакан (або можна скористатись приправою «Весняна зелень» ТМ «Наш продукт»)
½ склянки рафінованої оливкової олії.


Приготування:

Промиваємо зелень та обсушуємо. Подрібнюємо у блендері, додаємо до зеленої суміші очищені зубчики часнику. Теж все подрібнюємо. Вичавлюємо сік з лимонів і додаємо його в контейнер до зелені. Далі за смаком додаємо суміш перців і дрібнозернисту сіль. Потім соєвий соус. Виливаємо в контейнер оливкову рафіновану олію. Подрібнюємо блендером всі компоненти до утворення однорідної маси і рідкої консистенції. Цим маринадом натираємо м’ясне філе або стейки на кісточці та відправляємо на 4-5 годин у холодильник.

У магазинах «Колібріс» ви знайдете приправи від ТМ «Наш продукт» на будь-який смак, починаючи від моноспецій, таких як лавровий лист, перець чорний, перець духмяний, так і суміші до шашлику, курки, грузинські, італійські, кавказькі та прованські трави. Вони допоможуть вам створити саме ваш неперевершений кулінарний шедевр. Не бійтесь експериментів.


Гарної вам погоди та душевних пікніків!)

Ваше слово: